Hulpmiddelen

Het Poetsboek

Alles wat u moet weten voor het behoud van een goede mondgezondheid bij het ouder worden staat in Het Poetsboek. Het bevat aanwijzingen voor de dagelijkse mondverzorging, bedoeld voor ouderen en voor de mensen die hen hierbij ondersteunen, zoals naasten en thuiszorgmedewerkers. Het Poetsboek gaat niet alleen over de techniek van het poetsen. Het gaat ook over emoties als er hulp nodig is bij het poetsen. En over hoe je de hulp voor allebei plezierig kunt laten verlopen.
De informatie en aanwijzingen komen voort uit de laatste inzichten. De informatie kan dus soms afwijken van wat iemand gewend is

Het Poetsboek is te bestellen in onze webshop.

Mondzorg app – Swipeguide

Samen met Swipeguide, een start-up in Nederland, en Tulser, een adviesbureau gespecialiseerd in leren en ontwikkelen, hebben we een eerste versie van de mondzorg app ontwikkeld.

De Swipeguide is een instructie app voor de ondersteuning van professionals bij de mondzorg voor kwetsbare ouderen. De app kan eenvoudig op de mobiele telefoon of ipad geïnstalleerd worden en is daarnaast ook online beschikbaar.

Bekijk hier de instructie voor het installeren van de Mondzorg app.