Alles over een gezonde mond

Hoe belangrijk is een goede mondverzorging?

Een gezonde en frisse mond is veel belangrijker voor onze gezondheid en ons levensgeluk, dan veel mensen weten. Op de eerste plaats is een gezonde en frisse mond belangrijk om goed te kunnen eten, praten en lachen, en ook om dichtbij anderen te kunnen zijn.

Een slechte mondgezondheid vergroot daarnaast het risico op longontsteking en op hart- en vaatziekten. Bij mensen met suikerziekte kan een slechte mondgezondheid de bloedsuikerspiegel ontregelen.

Maar wist u ook dat goed kunnen kauwen belangrijk is voor het denkvermogen en geheugen? Dat komt doordat kauwen de doorbloeding van de hersenen stimuleert.

Een gezonde mond is dus van levensbelang, zeker bij het ouder worden!

Poetsen

Door goed poetsen verwijdert u tandplak. Tandplak is een witgeel laagje dat bestaat uit een mengsel van voedselresten, speeksel en bacteriën. Het hoopt zich op tussen en op de tanden en kiezen en langs de randen van het tandvlees.

Door tandplak te verwijderen, voorkomt u gaatjes, ontstekingen, schimmelinfecties en pijn. Daarnaast zorgt het voor een fris uiterlijk en een frisse adem. Dat is toch voor iedereen belangrijk?!

 

Bekijk de video