Actueel en nieuws

‹ terug naar overzicht

Buurtzorg Nederland met DMNV! op tour door Nederland!

Buurtzorg Nederland was afgelopen maand samen met het projectteam van DMNV! op tour door Nederland voor de 100.000 monden gezonder!

Tijdens de Buurtzorg congressen werd de workshop ‘mondzorg bij zorg afhankelijke thuiswonende ouderen’ vijfmaal gegeven. Alle keren waren de zalen gevuld en werd de workshop door de leden van Buurtzorg Nederland positief ontvangen.

Al voor het derde jaar op rij brengt Buurtzorg Nederland het thema Mondzorg onder de aandacht. Dit jaar werkte het projectteam van de mond niet vegeten! samen met Claar Wierink en Marie-Anne Brunt. Claar Wierink is Tandarts-geriatrie, praktijkeigenaar MondVitaal en ambassadeur van DMNV! Marie-Anne Brunt is verpleegkundige specialist ouderen zorg bij Buurtzorg. Tijdens de workshop werd er aandacht besteed aan de volgende thema’s: de droge mond, casuïstiek, interventies vastleggen in BIS en de taak-ondersteuning met de mondzorg-app in de Swipeguide.

Hieronder vertellen Claar Wierink, Marie-Anne Brunt en Maaike Veenvliet meer over de samenwerking tussen de mond niet vergeten en Buurtzorg Nederland.

De nieuwe Swipeguide ‘de droge mond’ werd tijdens de Buurtzorg congressen gelanceerd. Lees hier meer over de nieuwe taakondersteuning en bekijk de Swipeguide.

Buurtzorg Nederland heeft één van de workshops opgenomen, zie hier de workshop gegeven in Rotterdam.