Screenings- en verwijsinstrument

Als u bij kwetsbare oudere cliënten regelmatig nagaat of er hulp nodig is bij de mondverzorging en/of een bezoek aan een mondzorgverlener, dan bent u er op tijd bij om problemen te voorkomen. Hiervoor kunt u onderstaand screenings- en verwijsinstrument gebruiken. Voeg het ingevulde formulier telkens bij het cliëntdossier.

Als een bezoek aan een mondzorgverlener nodig is en de cliënt akkoord gaat met een verwijzing, vul dan het verwijsformulier in. Stuur vervolgens het volledig ingevulde screenings- en verwijsformulier (twee pagina’s) aan de mondzorgverlener. Mondzorgverleners die de aanpak van De mond niet vergeten! volgen, zijn vertrouwd met dit formulier. Is de mondzorgverlener er nog niet vertrouwd mee, leg dan eerst even telefonisch contact.

Mondzorgverleners kunnen het screenings- en verwijsinstrument op hun beurt gebruiken voor een verwijzing naar de thuiszorg, wanneer de zelfredzaamheid van een cliënt bij de dagelijkse mondverzorging tekortschiet.

Het screenings- en verwijsinstrument kan digitaal worden ingevuld en opgeslagen. Uitprinten en handmatig invullen kan ook. Hieronder vindt u het De mond niet vergeten! Screenings- en verwijsinstrument.